SOBRE FAC

Festival Altres Cinemes

Transfomant mirades sobre Àfrica

El Festival d’Altres Cinemes (FAC) neix al 2019 amb l’objectiu d’apropar a les Illes Balears els cinemes del Sud. Amb el títol de “Transfomant mirades sobre Àfrica”, la primera edició d’aquest certamen amb vocació transformadora projectarà diferents pel·lícules africanes a l’emblemàtic CineCiutat de Palma del 14 al 16 de març.

El FAC pretén mostrar la riquesa cultural de l’Àfrica contemporània a través de curts i llargmetratges d’alguns dels seus directors més pioners, donant protagonisme als artistes africans i la seva interpretació de l’actualitat africana narrada a través del setè art. Alhora, el Festival es nodrirà de veus d’experts en el camp cinematogràfic i sobre l’Àfrica, tant per a contextualitzar els films com per debatre sobre diferents temàtiques que es tractaran al llarg d’aquesta primera edició i que pretén avivar el debat sobre l’Àfrica per tal de conèixer-la d’una mica més a prop .

Entenent el cinema com una eina de transformació social, el FAC busca aglutinar tant a cinèfils, com a col·lectius d’africans i/o afrodescendents residents a les Balears, associacions i projectes que treballen en l’àmbit africà i/o cultural, i amants de la cultura en general, disposats a desconstruir estereotips sobre el continent i aprendre del que joves realitzadors del Sud volen dir-nos a través de les seves càmeres.

Agraïments

Universitat de les Illes Balears / Enginyeria Sense Fronteres / ACPP / Fundació BALCAT Solidaris / THAKHI-RUNA / Veïns Sense Fronteres

X