septiembre/2021

24sep17:30Taula rodona: Passaport a enlloc: ecos de la colonització i el desenvolupament a Àfrica+ curts Machini i Bablinga17:30 CineCiutat

Hora

(Viernes) 17:30

Lugar

CineCiutat

Carrer de l'Emperadriu Eugènia, 6, 07010 Palma, Illes Balears

Información

El canvi climàtic és més rellevant per a les migracions que els factors econòmics i polítics en els països d’origen. I això es veu de múltiples maneres: sequeres, precipitacions torrencials, inundacions… En el continent africà són visibles les petjades del sistema capitalista i de la seva manera d’entendre el desenvolupament. L’impacte en zones depauperades es tradueix en la pèrdua de la forma de vida de milions de persones. El canvi climàtic destrueix collites, mata ramats o fa inhabitables àrees senceres, com ha recollit l’informe sobre desplaçaments de l’ONU. Quines són les alternatives i respostes actuals de les societats africanes?

Participen

Dagauh G. G. Komenan
Historiador ivorià expert en seguretat i migracions. Doctorant en Territoris i Societat a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC).

Aurora Moreno Alcojor
Periodista i màster en Relacions Internacionals i Etudis Africans. Últim premi Casa Àfrica pel seu assaig: “Plourà avui? Efectes del canvi climàtic a l’Àfrica, estratègies d’adaptació i solucions africanes”.

Modera:
Lola Huete
Periodista del diari “El País”, creadora del blog “Àfrica no és un país” i responsable de la secció de desenvolupament de Planeta Futur.

Reserva les teves entrades per els curts Machini i Bablinga + Taula rodona: Passaport a cap part: ressons de la colonització i el “desenvolupament” a Àfrica

ENTRADES

CineCiutat

X